Fysiotherapeut Sabine

Posted · Add Comment

Begin 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Daarvoor heb ik ander werk gedaan, o.a. in de arbodienstverlening.

Om iemand zo goed mogelijk te kunnen helpen kijk ik naar de patiënt als geheel. Behandeling stem ik in overleg met de patiënt zo goed mogelijk op hem/haar af. Ik besteed veel aandacht aan uitleg en advies en denk mee over praktische oplossingen en aanpassingen waarmee een patiënt weer verder kan. Graag verdiep ik me in aandoeningen en klachten die niet standaard zijn en zet me ervoor in de patiënt daarmee zo goed mogelijk te helpen. Samenwerking met andere zorgverleners vind ik zinvol.

In het zwembad geef ik hydrotherapie. Dat is oefentherapie in extra verwarmd water voor mensen met reumatische klachten, andere spier- en gewrichtsklachten, neurologische aandoeningen, enz. Verder houd ik mij bezig met valpreventie en opzetten en begeleiden van sport- en beweegactiviteiten.

Tot nu toe heb ik ervaring opgedaan in de breedte van het vak. De komende jaren wil ik me graag in een deel van het vakgebied gaan specialiseren.

In mijn vrije tijd kook en bak ik graag en ik hou van fietsen, wandelen en zeilen.