Longfysiotherapie

COPD

COPD kan je leven ernstig beperken. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk en met zo min mogelijk moeite kunt bewegen in het dagelijkse leven biedt Multi Fysio oefentherapie aan. Speciaal voor mensen met COPD.

Wat is COPD?

Onderstaand filmpje maakt duidelijk wat er gebeurt in je longen als je COPD hebt.

 

Oefentherapie COPD

Met oefentherapie train je samen met andere mensen met matig tot ernstig COPD een of twee keer per week onder begeleiding in de oefenzaal. De trainingen vinden plaats in groepsverband, maar de oefeningen en het trainingsniveau zijn op jou persoonlijk afgestemd. Naast spierkracht- en conditietraining, besteedt de fysiotherapeut aandacht aan het gebruik van de juiste ademhalings- en hoesttechnieken.
Groepstraining

Een of twee keer per week vindt een groepstraining plaats, waarin je samen met de andere COPD-cliënten oefeningen doet. Zo kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten, maar ook gewoon plezier beleven.
Communicatie met je longarts

De fysiotherapeut voert elke drie maanden een test uit om het beloop van je aandoening in kaart te brengen. Hij communiceert dit naar je longarts zodat hij op de hoogte blijft van je toestand.
Contact met Multi Fysio

Heb je COPD? Neem dan contact met ons op om te bekijken of oefentherapie geschikt is.