Manuele therapie

Binnen Multi Fysio hebben wij de specialisatie manuele therapie. Dit is een fysiotherapeut die na de basis opleiding nog een master opleiding heeft gevolgd. Een manueel therapeut heeft meer kennis van onderzoeken en behandelen van het bewegingsapparaat.

Wat is manuele therapie?

De therapeut heeft uitgebreide en specifieke kennis van de werking en ziekteleer van gewrichten van de wervelkolom, armen en benen. De therapeut kan andere vaardigheden toepassen zoals mobilisaties en eventueel manipulaties van een gewricht, zodat deze beter gaat bewegen en er minder pijn vandaan komt.

Er wordt gekeken naar welke behandeling het beste bij u past, met daarbij in het achterhoofd de laatste wetenschappelijke kennis over de effecten van een bepaalde behandeling. Er wordt niet alleen gekeken naar spieren en gewrichten, maar ook naar uw verdere gezondheid. Wat heeft invloed op uw klachten en zijn er nog andere factoren die een rol spelen waardoor uw klacht mogelijk niet over gaat.

U kunt naar de manueel therapeut voor klachten aan de wervelkolom zoals nek en rug. Of andere gewrichten, denkend aan knie, schouder of hand/pols.

Anders dan bij de fysiotherapeut kunt u ook komen voor hoofdpijn klachten en duizeligheid. We bekijken dan, vaak in samenspraak met uw huisarts, hoe de behandeling eruit kan zien.

Hoe verloopt een behandeling?

  • Vraaggesprek/ intake
    In een eerste gesprek informeren wij naar uw klachten op dit moment en naar de geschiedenis hiervan.
  • Onderzoek
    Het manueel therapeutisch onderzoek bestaat uit een uitgebreid lichamelijk onderzoek wat in het bijzonder gericht is op het opsporen van storingen in de functie uw gewrichten.
  • Behandeling

Is samenspraak bepalen we hoe de behandeling eruit gaat zien. Wat mag u verwachten, hoe lang gaat het duren, wat kunt u thuis doen en wat kunnen we op de praktijk doen?

Kortom:
Heeft u klachten aan de wervelkolom zoals nek en rug, knie, schouder of vaker last van hoofdpijn of duizeligheid? Vraag dan naar onze manueel therapeut.

Manuele Therapie wordt vaak vergoed uit uw aanvullende verzekering, met een maximum aantal behandelingen per jaar. Wij kunnen dit voor u opzoeken!