Fysiotherapeut en Kwaliteitsmedewerker Jeroen

Posted · Add Comment

Ik heb in 2009 de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Leiden. Na mijn opleiding heb ik drie jaar gewerkt in een andere eerstelijns praktijk in Leidschendam. Hier heb ik erg veel revalidatie patiënten begeleid, zoals patiënten met nieuwe knieën en heupen, na knie operaties en na complexe fracturen. Om mijn kennis en vaardigheden te vergroten, doe ik regelmatig cursussen en volg ik lezingen/congressen.

In 2018 heb ik een uitgebreide cursus Traumatologie en Fracturen gedaan, dit is een erg interessante  categorie patiënten waarmee ik graag werk.

In december 2012 heb ik de opleiding gedaan tot COPD (chronische longaandoeningen) fysiotherapeut, met die categorie patiënten werk ik tot en met de dag van vandaag nog steeds. Door mijn ervaring met longpatiënten was het een logische stap om mij te verdiepen in de zorg bij post-Covid patiënten. Ik ben ook aangesloten bij Luchtwerk, dit is een netwerk van fysiotherapeuten in Haaglanden.

In oktober 2014 heb ik een uitgebreide cursus gevolgd over de schouder, waarbij veel aandoeningen met hun (effectieve conservatieve) therapie naar voren zijn gekomen.

In juni 2015 heb ik een cursus gedaan over knie/heup artrose. Waarna ik in 2022 bij heb gedragen aan het opzetten van het Artrose Netwerk Regio Haaglanden. Hierbij heb ik regelmatig contact met specialisten in het HMC om zo de best mogelijke zorg te kunnen leveren

Ondertussen ben ik al 5 jaar bedrijfshulpverlener en kwaliteitsmedewerker van Multi Fysio. 

In 2014 heb ik, om mezelf verder te ontwikkelen, de opleiding NLP-practitioner (Neuro-Linguistic Programming) gevolgd en volbracht. Hier heb ik op persoonlijk vlak veel geleerd over mezelf en kan ik door middel van gesprekstechnieken patiënten beter bereiken en motiveren. 

Ondertussen ben ik al bijna 15-jaar aan het werk en dit bevalt nog steeds erg goed als fysiotherapeut. Fysiotherapie blijft het leukste vakgebied wat er bestaat; mensen proberen zo goed mogelijk te helpen om van hun klachten af te komen of er zo goed als mogelijk er mee om leren gaan. 

In mijn vrije tijd sport ik graag, ik doe drie keer per week aan krachttraining en zit regelmatig op de mountainbike en racefiets met vrienden. Verder doe ik regelmatig mee met een pubquiz en organiseren we regelmatig spelletjesavonden. Inmiddels ben ik de trotse vader van een zoon en dochter.

Ik werk vier dagen in de praktijk: Leidschendam, locatie Nieuw Duivenvoorde, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.