Fysiotherapeut Josine

Posted · Add Comment

Mijn naam is Josine Wiegant en ben in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut en heb in 2017 een cursus voor fysiotherapie bij astma/COPD gedaan.

Het werk past goed bij mij omdat ik het leuk vind contacten met mensen aan te gaan en van afwisseling houd: Elk persoon en klacht is anders en dat maakt het voor mij leuk en uitdagend. Daarnaast houd ik er niet van om een hele dag stil te zitten en als fysiotherapeut hoeft dat gelukkig niet.

In 2016 ben ik begonnen mij te specialiseren in de ouderenzorg en in 2020 studeer ik volledig af als geriatriefysiotherapeut. Hierin vind ik de vraagstukken die richting het maatschappelijke functioneren gaan het leukst: Hoe kan een oudere zo lang mogelijk veilig thuis blijven wonen? Hoe voorkom je dat iemand valt? Hoe kan iemand alsnog naar buiten gaan om boodschappen te doen?

Het niveau waarop ouderen functioneren is vaak diverser dan bij jongeren: Waar de ene tachtiger op z’n gemakje achter de rollator loopt, slaat de ander nog een balletje op de tennisbaan. Ook spelen er meerdere factoren mee: Bijwerkingen van medicatie, wisselwerkingen van verschillende aandoeningen, geheugenproblemen, en nog meer. Ik zoek altijd naar wat mogelijk is om iemands zelfredzaamheid te vergroten. Soms kunnen hele simpele, praktische oplossingen al een grote steun in de rug zijn!

Zie ik u terug in de praktijk?